Aralık 6, 2024
Ekran görüntüsü 2024-04-06 135810

WordPress, dünyanın en çok kullanılan açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemlerinden (CMS)  birisidir. CMS’in ne olduğu hakkında daha fazla bilgi almak için CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Nedir? Nasıl Kullanılır? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Günümüzde internet ortamında yer alan tüm web sitelerinin %42’si bu altyapı kullanılarak oluşturulmuştur. Ayrıca güncel istatistiklerine göre 400 milyondan fazla kişi bu altyapıyı kullanan projelerde bulunmaktadır. Bu istatistikler bile WordPress’i rakiplerinden farklı bir alana yerleştirmektedir. Bu içerik yönetim sistemi kendi bünyesinde geliştirilen WordPress eklentileri ile kullanıcılarına büyük bir fayda sağlamaktadır.

EK BİLGİ:
Bu Altyapıyı Kullanan Sitelerde Aylık Ortalama Ziyaretçi Sayısı: 15 Milyardan Fazla..
WordPress Sitelerde Aylık Ortalama Blog Yazılarına Yapılan Yorum Sayısı: 600 Milyondan Fazla..

WordPress Eklentilerinin Sayısı Nedir?

Eklentiler, sitenizdeki herhangi bir sayfaya eklemek istediğiniz bir yazıyı özelleştirebilecek, kolaylaştırabilecek ve tasarlayabilecek bir eklentiden tutun, sitenizin yedeğini alıp istediğin gündeki bir ana geri dönebileceğiniz ya da bir ürününüze özel ürün alanları ekleyebileceğiniz 60.000’den fazla aktif WordPress eklentisi bulunmaktadır.

WordPress Eklentileri Ne İşe Yarar?

Her eklenti kendi içerisinde bir yapıya sahiptir. Bu sebepten dolayı da her eklentinin basit bir kurulum adımı ve sonrasında (her tip eklenti için geçerli değildir) sitenizle uyumlu çalışması için özelleştirilmeye ihtiyacı olur. Bu özelleştirmeleri yapan eklentiler ücretli ya da ücretsiz olarak hizmet verirler.

WordPress Eklentilerinin Tamamı Ücretsiz Midir?

WordPress’in kendi eklenti havuzunda yer alan çoğu eklentinin ücretsiz versiyonu bir çok projede işlerinize yeterli olacaktır. Fakat bu durumun yeterli olmadığı durumlarda aynı eklentinin daha fazla yeteneğinin aktif olduğu Premium versiyonlarını almanız bu WordPress eklentisinin sitenizde daha verimli olarak kullanılması açısından önemlidir.

En Önemli WordPress Eklentileri Nelerdir?

  1. Yoast SEO
  2. Litespeed Cache
  3. Woocommerce
  4. Wordfence
  5. Updraft Plus
  6. Ninja Forms (Gelişmiş İletişim Formları)
  7. Broken Link Checker
  8. Smart Slider 3
  9. Akismet Antispam
  10. Loco Translate
  11. WPML
  12. OptinMonster
  13. Elementor
  14. WP Bakery Page Builder
  15. Duplicate Page
  16. All-in-One WP Migration
  17. Imagify Image Optimizer
  18. Add To Any Share Buttons
  19. Redirection
  20. Easy Table of Contents

En İyi Ve En Çok Tercih Edilen WordPress Eklentileri – 20 Önemli Eklenti

       1.YOAST SEO

yoast seo - WordPress Eklentileri
Yoast SEO nedir? Bu WordPress eklentisi sitenize yazmış olduğunuz içeriklerden maksimum verimi alabilmek adına size belirli yönergeler sunan ve bu yönergelere uyarak gerekli düzeltmeleri yapmanız durumunda size içerik ile ilgili hatalı ve eksik kısımları gösteren bir eklentidir. Bu sayede eklentiyi kullanarak SEO uyumlu içerikler oluşturabilir, sayfalar yazabilir ya da projeler oluşturabilirsiniz.

Temel Özellikler:

  • WordPress sayfalarını ve gönderilerini analiz eder, SEO zayıflıklarını bulur.
  • İlgili SEO değişiklikleri uygulandığında sayfa analizlerini günceller.
  • XML site haritaları oluşturur.
  • Arama motorlarına yapacağın kayıtları girmek için bir alan sunar.
  • robots.txt gibi SEO açısında önemli bir dosyayı tek tıkla oluşturur ve düzenlemenizi sağlar.
  • Uyumlu WordPress temalarında içerik haritası (breadcrumb) oluşturur

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Google gibi arama motorlarının ilk sayfasında yer alabilmek için site sahipleri veya içerik yazarlarına yönelik bir wordpress eklentisidir. Ayrıca eklentinin detaylı kullanımı ile ilgili olarak, Yoast Seo Nedir? Nasıl Kullanılır? yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Kullanmaya Başlayın

       2. LITESPEED CACHE

litespeed cache - WordPress Eklentileri

Bu WordPress eklentisi ile ilgili olarak söylenebilecek en farklı kısım Litespeed teknolojisinin sunucu boyutunda olmasıdır. WordPress sitenizde litespeed cache kullanmak için web sitesiniz de litespeed uyumlu ya da kullanan bir sunucuda olması çok önemlidir. Litespeed Cache’in özelliklerine gelelim.

Temel Özellikler:

  • WordPress sayfalarını ve gönderilerini analiz ederek en uygun cache (önbellekleme) işlemini sunar.
  • Litespeed Cache, tüm cache eklentileri arasında sitenize istatistik olarak en çok verimi sağlayan cache eklentilerinde biridir.
  • HTML, CSS ve JS kodlarına tüm optimizasyon işlemlerini sağlar.
  • Site hızınızla ilgili güncel istatistikleri gösterir.
  • Cloudflare ile ortak çalışarak site hızınız artmasına yardımcı olur.
  • Görsel optimizasyonlarını tüm görsellerinize uygulamanız için bir araç sunar.
  • Database (Veritabanı) optimizasyonunuzu aynı uygulama içerisinden yapmanızı sağlar.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Litespeed Cache, genel olarak tüm WordPress kullanıcılarına yöneliktir. Fakat girişte de belirtildiği gibi bu wordpress eklentisini farklılaştıran en önemli kısım sunucu destekli bir eklenti olmasıdır. Eğer sunucunuz Litespeed teknolojisine sahipse, bu eklentiyi mutlaka sitenize kurmalı ve gerekli optimizasyon ayarlarını yapmalısınız.

Kullanmaya Başlayın

       3. WooCommerce

WooCommerce - WordPress Eklentileri

WordPress sitelerinizi tamamen bir e-ticaret sitesine dönüştüren en değerli eklentilerinden biridir. WooCommerce ilk olarak bağımsız olarak yazılmış bir e-ticaret eklentisiyken başarısını kanıtladıktan sonra WordPress kurucu ekibi olan Automattic bünyesine katılmıştır. Bu eklentiyi kullanarak, sitenizde bir mağaza oluşturabilir, basit, varyasyonlu, harici ve dijital tüm ürünlerinizi hızlıca ekleyerek satmaya başlayabilirsiniz. Bu yüzden WooCommerce en düşük sermaye ile en verimli çözümü alabileceğiniz e-ticaret çözümlerinden biridir. Şu anda 5 milyondan fazla web sitesi WooCommerce kullanarak satış ve ticaret faaliyetlerine devam ediyorlar.

Temel Özellikler:

  • WordPress sitenizi bir e-ticaret sitesine dönüştürür.
  • Bir çok ürün tipini kolayca listelemenizi sağlar.
  • Kişiselleştirme seçenekleri sayesinde hayalinize en yakın online satış mağazasını tasarımsal olarak oluşturmanızı sağlar.
  • Mağaza ve katalogdan, satın alma sürecinin sonuna kadar uçtan uca bir müşteri deneyimi planlamanızı sağlar.
  • Dünyanın dileğiniz bölgesinden sipariş alabilir ve bu siparişlerin istatistiklerini inceleyebilirsiniz.
  • Havale/EFT, Kapıda Ödeme, Pay Pal gibi ödeme sistemleri ile entegre olarak çalışır.
  • Türkiye’de bir günden kısa bir sürede iyzico sanal posu entegre edip ödeme almaya ve satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
WooCommerce, ürün tipi ne olursa olsun neredeyse hiç bir giriş bariyeri olmadan satış yapmaya başlamak ve satışlarını online dünyaya taşımak isteyen kişi ve kurumlar için paha biçilemez bir araçtır. Kısacası internetten satış yapmak isteyen tüm kullanıcılar için kaliteli bir çözümdür.

Kullanmaya Başlayın

       4. Wordfence

wordfence güvenlik eklentisi

Wordfence eklentisi WordPress gibi açık kaynak kodlu web sitelerine yapılabilecek tüm saldırıları önlemek adına hizmet veren en başarılı eklentilerden birisidir. İçerisinde yer alan çok sayıda optimizasyon sayesinde sitenizi tüm saldırılara karşı korunaklı hale getirebilirsiniz. Çünkü Wordfence’in en iyi yanlarından biri bu koruma ve özelliği ücretsiz olarak sunmasıdır.

Temel Özellikler:

  • WordPress sitenizi güvenlikli bir hale getirir.
  • Tüm dosyalarınızı belirli aralıklarla kontrollerden geçirir.
  • Herhangi bir saldırı olması durumunda sizi uyarır.
  • İçerisinde yer alan çok sayıda optimizasyon ayarı sayesinde istediğiniz derece güvenlik sağlamanıza olanak tanır.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Wordfence, genel anlamda tüm WordPress site sahiplerinin kullanması gereken eklentilerden biridir. Sitenizin başarıya ulaşmasını sağlayan en önemli etkenlerden birisi olan güvenlik faktörünü sizin için çok başarılı olarak optimize eder. Bu sebeple sitesini güvenli olarak kullanıcılarına sunmak isteyen herkes için verimli bir eklentidir.

Kullanmaya Başlayın

       5. Updraft Plus

updraft yedekleme eklentisi

Bir önceki maddede belirtilen Wordfence eklentisi kadar önemli başka bir diğer eklenti de Updraft Plus eklentisidir. Bu eklenti sitenizi ister manuel isterseniz de otomatik olarak belirli süreç aralıklarında yedekleyerek isterseniz sunucunuza isterseniz de Google Drive’ınıza bir yedek dosyası oluşturmanızı sağlar. Yedekleme eklentisi kullanmak WordPress’te bir zorunluluk değildir. Çünkü bazı sunucu ve hosting firmaları bu işi sizin adınıza yapar. (Bu durumu kendi sunucunuzda mutlaka kontrol edin.) Fakat bu işlemi sunmayan sistemler için son derece başarılı bir çözümdür.

Temel Özellikler:

  • WordPress sitenizin tam ya da parça parça olarak yedeklenmesini sağlar.
  • Manuel ya da otomatik işlem yapmanızı sağlar.
  • İstediğiniz farklı bir alana bu yedeği aktarmanızı sağlar.
  • Belirleyeceğiniz aralıklarda yedekleme yapmanıza, olumsuz bir durumda yedek dosyanızdan kolayca geri dönüş yapmanıza olanak sağlar.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Updraft Plus, web sitelerinde yedekleme yapmak isteyen tüm kullanıcılar için uyumlu ve başarılı bir eklentidir. Bu eklentiyi kurmadan önce sunucu katmanında bu işlemi yapıp yapamadığınızı kontrol ederek, gereksiz disk alanı doldurmak gibi bir işlemden de kaçınabilirsiniz.

Kullanmaya Başlayın

       6. Ninja Forms (Gelişmiş İletişim Formları)

ninja form eklentisi

Ninja Forms eklentisi çok sayıda iletişim formu wordpress eklentileri arasındadır. Her WordPress kullanıcısının kendini daha yakın hissettiği bir iletişim formu eklentisi vardır. Bunun kısa nedeni en popüler eklenti olan Contact Form 7 eklentisinin bazı dezavantajlarıdır. Ninja Forms hem optimize olması hem de kullanım kolaylığı sayesinde bu listeye girmeye başaran eklentilerden biridir. Optimize kod yapısı sayesinde sitenize en minimum oran yük sağlar.

Temel Özellikler:

  • WordPress sitelerinizde yaratıcı ve verimli iletişim formları oluşturmanızı sağlar.
  • Çok sayıda entegrasyonu sayesinde sitenize farklı optimizasyonlar yapabilirsiniz.
  • En önemli özelliklerinden biri ise sürekli&bırak (drag&drop) yönteminin kullanmasıdır. Bu sayede kullanımı daha kolaydır.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Bu eklentiyi web sitelerinde yaratıcı ve kullanışlı iletişim formları oluşturmak isteyen herkes kullanabilir. Bu sayede kullanılarınızdan alacağınız dönüşümlerin sayılarını artırabilirsiniz.

Kullanmaya Başlayın

       7. Broken Link Checker

broken link checker

Broken Link Checker, web sitenizde 404 hatasına neden olabilecek bağlantıları arar. Siteniz çok fazla eksik veya bozuk bağlantı içeriyorsa büyük arama motorları tarafından cezalandırılabileceği için bu son derece önemlidir. Bu yüzden Broken Link Checker eklentisi sitenizdeki linklerin kontrolünü verimli biçimde sağlar.

Temel Özellikler:

  • WordPress sitenizdeki kırık bağlantıları bulur.
  • Hem WordPress yönetici paneliniz hem de e-posta adresiniz üzerinden sizi bilgilendirir.
  • Arama motorlarının kırık bağlantıları takip etmesini durdurur.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Web sitesini optimize etmek ve arama motoru sıralamasını olabildiğince iyileştirmek isteyenlere önerilir. Bu sebeple kullanımı zorunlu bir eklenti olmamakla birlikte kullanıldığında sorun yaratan linkleri kaldırarak zaman kazanmanızı sağlar.

Kullanmaya Başlayın

       8. Smart Slider 3

smart slider 3 eklentisi

Smart Slider 3 eklentisi wordpress eklentileri arasında web sitenizde yaratmak istediğiniz slider ya da banner alanlarını verimli bir optimizasyon ile size sunmasıdır. Bu eklentiyi kullanarak yaratıcı sliderlar oluşturabilirsiniz.

Temel Özellikler:

  • WordPress sitenize yeni bir tasarım katar.
  • Diğer slider eklentilerine oranla sitenize optimizasyon ve hız açısından daha az kayıp sağlar.
  • Çok sayıda modu sayesinde şık efekleri ve boyutlandırmaları kolayca yapabilirsiniz.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Web sitesini minimum hız kaybı ile daha şık, yaratıcı ve verimli sunmak isteyen herkes için kullanışlı bir eklentidir. Ayrıca, hızlı kurulumu sayesinde kısa bir sürede başarılı sliderlar oluşturabilirsiniz.

Kullanmaya Başlayın

       9. Akismet Antispam

akismet antispam eklentisi

Akismet Antispam eklentisi neredeyse yeni açılan tüm WordPress sitelerde hazır olarak gelmektedir. Eklenti yine Automattic bünyesinde bulunan bir eklentidir. Bu eklenti sayesinde sitenize yapılan spam yorumları filtreleyebilir ya da engelleyebilirsiniz. Hızlı ve kolay bir kurulumu vardır. Ücretsiz ve ücretli sürümleri bulunan eklentinin, ücretsiz sürümü de istemiş olduğunuz spam filtrelemeleri için son derece yeterli bir işlem sağlayacaktır.

Temel Özellikler:

  • WordPress sitenize yapılan spam yorumları filtreler ya da engeller.
  • Bu yorumları isteğinize göre yayınlamanızı ya da silmenizi sağlar.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Web sitelerindeki ürün ya da yazıların altına yapabilecek spam yorumlarından korunmak isteyen tüm kullanıcılar için uygundur.

Kullanmaya Başlayın

       10. Loco Translate

loco translate eklentisi

WordPress siteleri Türkçe haline çevirmek bazen biraz detay bilmeniz gereken bir kısım olabilir. Fakat Loco Translate eklentisi bu sorunu ücretsiz olarak çözüyor. Bu tip wordpress eklentileri, web sitenize kolayca kurduktan sonra,  tek yapmanız gereken farklı dilde karşılığını bulduğunuz kelimeyi seçip karşısına istemiş olduğunuz dildeki karşılığını yazmak, işte hepsi bu kadar!

Temel Özellikler:

  • WordPress sitenizde yer alan çeviri işlemlerini hızlandırır ve kolaylaştırır. Bu şekilde herhangi bir dosyada kod değişikliği yapmadan işlem sağlayabilirsiniz.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Web sitelerinde çeviri yapılması gereken alanları kolayca güncellemek isteyen herkes için uyumludur.

Kullanmaya Başlayın

     11. WPML

WPML eklentisi

20 başarılı eklenti örneği arasındaki tek tamamen ücretli eklentidir. WPML, kısaca sitenizi çok dilli hale kolayca getirmenizi sağlayan en verimli ücretli WordPress eklentisidir. Ücretlendirmeleri inceleyebilirsiniz. Fakat WPML’in en büyük artısı sitenizdeki tüm elementleri en kolay şekilde çok dilli hale getirmenizi sağlamasıdır. Ayrıca, başarılı bir müşteri destek birimi de olan WPML, müşterilerine kalite bir destek sağlar.

Temel Özellikler:

  • WordPress sitenizi çok dilli hale getirir.
  • WPML, tek bir WordPress kurulumuyla çok dilli bir web sitesi çalıştırmayı kolaylaştırır.
  • WPML, 40’tan fazla dille birlikte gelir. WPML’nin dil düzenleyicisini kullanarak kendi dil çeşitlerinizi de (Kanada Fransızcası veya Meksika İspanyolcası gibi) ekleyebilirsiniz.
  • Yazılar ve sayfalar sadece başlangıçtır. WPML ile özel gönderi türlerini, özel alanları, widget’ları, menüleri, resimleri, sınıflandırmayı, medyayı ve hatta sitenizin yöneticisindeki metinleri bile çevirebilirsiniz.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Web sitelerini çok dilli hale getirmek isteyen herkes için son derece uyumlu ve başarılı bir eklentidir.

Kullanmaya Başlayın

   12. OptinMonster

optimonster eklentisi wordpress

OptinMonster, daha fazla e-posta abonesi edinmenize, satışları artırmanıza ve işinizi büyütmenize yardımcı olan en iyi açılır pencere oluşturucu ve pazarlama eklentisidir. Açılır pencereleri ve dönüştürme araç seti  sayesinde sitenizi terk eden web sitesi ziyaretçilerini abonelere ve müşterilere dönüştürebilirsiniz.

OptinMonster’ın kullanımı kolay açılır pencere oluşturucusu, siteniz için güzel pop-up kampanyaları, e-posta abonelik formları, opt-n formları ve diğer etkileşimli açılır pencere türlerini saatler değil dakikalar içinde oluşturmanıza olanak tanır. !

Temel Özellikler:

  • Dönüşüm oranlarınızı artırabileceğiniz birden fazla özellik ile müşteri deneyimini yükseltebilirsiniz.
  • Ücretsiz ve ücretli sürümleri bulunan eklentinin, ücretsiz kısmı da sizin için son derece verimli olacaktır.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
OptinMonster eklentisini kullanarak müşteri deneyimini ve dönüşümleri arttırmak isteyen herkes için başarılı bir çözümdür.

Kullanmaya Başlayın

   13. Elementor Page Builder

elementor website oluşturucu

Elementor eklentisi aslında bir eklentiden daha fazladır ve neredeyse sıfır kod bilgisiyle bir tema hatta site oluşturmanıza olanak sağlar. Kullanışlı bir ara yüzü bulunan WordPress eklentisinin en başarılı iki sayfa oluşturucudan biri olduğu çok açıktır.

Temel Özellikler:

  • Bir Photoshop ya da Illustrator çizimini web ortamına neredeyse sıfır kod bilgisiyle aktarabilirsiniz.
  • Pek çok eklenti desteği ile sayfa oluşturucunuzu geliştirebilirsiniz.
  • Yüzlerce hazır tasarıma ulaşabilirsiniz. Bu sayede projelerinizi daha hızlı gerçeğe dönüştürebilirsiniz.
  • Tüm cihazlara uyumlu (responsive) bir site oluşturabilirsiniz.
  • 30+ ücretsiz widget ile yaratıcı sayfalar oluşturabilirsiniz.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Elementor eklentisi bir siteyi kolayca özelleştirmek hatta sıfırdan bir site yapmak isteyen herkes için son derece uyumludur.

Kullanmaya Başlayın

   14. WP Bakery Page Builder

wp bakery page builder eklentisi

WP Bakery Page Builder eklentisini kullanarak da kolayca sayfa oluşturabildiğiniz, çoğu tema ile birlikte ücretsiz olarak gelen fakat bağımsız olarak kullanmak istediğinizde ücretli bir eklenti olan WP Bakery Page Builder da WordPress sitenizi kolayca özelleştirmenizi sağlayan eklentilerden biridir. Bu eklentiyi kullanarak kolayca sayfalar üretilirsiniz. Bunun sonucunda da yaratıcı bir tasarım oluşturabilirsiniz. Fakat bu tip bir sayfa oluşturucu kullanmak sitenizde hız ile ilgili optimizasyonlar gerektireceği için kaliteli ve hızlı bir hosting seçimi yapmalısınız. Çünkü hızlı ve optimize sunucu her büyüklükteki siteyi daha verimli olarak çalıştırabilmektedir.

Temel Özellikler:

  • Çok sayıda eklenti desteği ile sayfa oluşturucunuzu geliştirebilirsiniz. Bu sayede daha verimli  sayfalar yaratabilirsiniz.
  • Yüzlerce hazır tasarıma ulaşabilirsiniz.
  • Tüm cihazlara uyumlu (responsive) bir site oluşturabilirsiniz.
  • Ücretsiz widgetlar ile yaratıcı sayfalar oluşturabilirsiniz.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
WP Bakery Page Builder eklentisi bir siteyi kolayca özelleştirmek ve sonucunca yayınlamak isteyen herkes için son derece uyumludur.

Kullanmaya Başlayın

   15. Duplicate Page

duplicate page eklentisi

Duplicate Page eklentisinin amacı ve kullanımı çok basittir çünkü bir web sitesinde her detaylı içeriği yeniden hazırlamak zaman yönetimi açısından zorluklar yaratabilir. Ayrıca, aynı görevi yapan başka wordpress eklentileri de mevcuttur.

Temel Özellikler:

  • Bu eklenti tek bir tuşla tüm sayfanın bir kopyasını saniyeler içerisinde hazırlar.
  • SEO açısından çok tavsiye edilmeyen bu yöntemin kullanılırken dikkat edilmesi çok önemlidir. Çünkü kopya içeriler arama motorları tarafında çok sevilmez ve içeriğinizin değerini düşürebilir.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Tüm sayfanın bir kopyasını saniyeler içerisinde görmek isteyen tüm kullanıcılar için uygundur.

Kullanmaya Başlayın

   16. All-in-One WP Migration

All in one wp migration - WordPress Eklentileri

Bu eklenti sayesinde hızlı bir şekilde tüm WordPress sitenizi taşıyabilirsiniz. All-in-One WP Migration, web sitenizde bulunan tüm içeriğin indirilmesi ve başka bir konuma taşınması için gerekli olan tüm işlemleri herhangi bir teknik bilgiye gereksinim duymadan yapmanızı sağlar. Fakat tüm WordPress taşıma işlemlerinde son derece dikkatli bir şekilde adımlarınızı ilerletmelisiniz.

Temel Özellikler:

  • Bu eklenti, teknik bilgi gerektirmeden veritabanı, medya dosyaları, eklentiler ve temalar dahil olmak üzere WordPress web sitenizi dışa aktarır. Bu sayede WordPress’e sürükleyip bırakarak sitenizi farklı bir konuma yükleyebilirsiniz.
  • Dışa aktarma işlemi sırasında veritabanınıza sınırsız sayıda bul ve değiştir işlemi uygulama seçeneği vardır. Ayrıca eklenti herhangi bir sorunu çözecektir.
  • Mobil cihaz uyumludur. All-in-One WP Migration, WordPress 3.3 ve sonraki sürümlerinde bu sayede gerçek mobil deneyim sunan ilk eklentidir.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Bu eklenti, teknik bilgi gerektirmeden veritabanı, medya dosyaları, eklentiler ve temalar dahil olmak üzere WordPress web sitesini dışa aktarmak ya da taşımak isteyen herkes için uyumludur.

Kullanmaya Başlayın

   17. Imagify Image Optimizer

imagify eklentisi - WordPress Eklentileri

Görüntüleri tek tıklamayla optimize edin ve kaliteden ödün vermeden daha hafif görüntüler elde edin, WebP’yi dönüştürün ve web sitenizi hızlandırın! Imagify, görüntüleri optimize etmek için en gelişmiş araçtır. Artık bu gücü doğrudan WordPress’te kullanabilirsiniz. Etkinleştirdikten sonra, küçük resimler dahil tüm resimleriniz WordPress’e yüklendiğinde otomatik olarak optimize edilecektir.  Bu yüzden WebP görüntülerini dönüştürmek için Imagify’ı da kullanabilirsiniz çünkü bu, web sitenizin boyutunu ek olarak küçülterek daha hızlı hale getirir. Ayrıca, WooCommerce ve NextGen Galerisi uyumludur. Görsel optimizasyonu hakkında başka wordpress eklentileri de mevcuttur.

Temel Özellikler:

  • Imagify image optimizer eklentisi ile WordPress ortam kütüphanenizde bulunan tüm resimleri tarayarak hepsini toplu şekilde optimize edebilirsiniz.
  • Tüm bu özelliklerine ek olarak imagify image optimizer ile tüm resimlerinizi Google tarafından önerilen sıkıştırma yöntemi olan Webp formatına hızlıca çevirebilirsiniz.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Bu eklenti, teknik bilgi gerektirmeden tüm görsellerinizi hızlıca optimize eder siz de bu sayede daha hızlı ve optimize sitelere sahip olursunuz.

Kullanmaya Başlayın

   18. Add To Any Share Buttons

add to any share button - WordPress Eklentileri

AddToAny Share Buttons eklentisi, insanların gönderilerinizi ve sayfalarınızı herhangi bir hizmette paylaşmasına yardımcı olur ve bu sayede trafiği ve etkileşimi artırır. Hizmetler arasında Facebook, Twitter, Pinterest, WhatsApp, LinkedIn, Tumblr, Reddit, WeChat ve 100’den fazla paylaşım ve sosyal medya sitesi ve uygulaması bulunur.

Temel Özellikler:

  • Facebook, Twitter, Pinterest, WhatsApp, LinkedIn, Tumblr, Reddit, WeChat ve 100’den fazla paylaşım ve sosyal medya sitesi ve uygulaması üzerinde paylaşım butonu desteği sunar. Bu sayede etkileşim ve trafik oranınızda artış olması sağlanır.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Bu eklenti ile web siteniz pek çok sayıda uygulamanın butonunu kolayca entegre etmek isteyen kullanıcılar için başarılı bir çözümdür.

Kullanmaya Başlayın

   19. Redirection

redirection eklentisi- WordPress Eklentileri

Redirection eklentisi, WordPress için en popüler yönlendirme eklentisidir. Bu sayede , 301 yönlendirmesini kolayca yönetebilir, 404 hatalarını takip edebilir ve genellikle sitenizin sahip olabileceği gevşek uçları düzeltebilirsiniz. Bu eklenti sayesinde, hataları azaltmaya ve site sıralamanızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu konuda wordpress eklentileri çok sayıda değildir.

Temel Özellikler:

  • 301 yönlendirmesini kolayca yönetebilirsiniz.
  • 404 hatalarını takip edebilir.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Bu eklenti ile bağlantı sorunları yaşayan kullanıcılar için uygundur. Çünkü eklenti, sitenizde yer alan sorunlu bağlantıları kolayca takip eder ve yeniden yönlendirme (redirection) yapar.

Kullanmaya Başlayın

   20. Easy Table of Contents

içindekiler listesi eklentisi - WordPress Eklentileri

Gönderilerinize, sayfalarınıza ve özel gönderi türlerinize bir içindekiler tablosu eklemenize olanak tanıyan bu sayede kullanıcı dostu, özellikli odaklı bir eklenti olan araçtır.

Temel Özellikler:

  • İçeriklerini başlıklar için ayrıştırarak gönderileriniz, sayfalarınız ve özel gönderi türleriniz için otomatik olarak bir içindekiler tablosu oluşturun. Bu şekilde daha kolay bir kullanım sunun.
  • <!–nextpage–> etiketini destekler.
  • Classic Editor, Gutenberg, Divi, Elementor, WPBakery Page Builder ve Visual Composer sayfa düzenleyicileriyle çalışır.
  • Sayfalar ve/veya gönderiler için isteğe bağlı olarak etkinleştirin.
  • İsteğe bağlı olarak, etkinleştirilmiş yazı tipine göre seçilebilen, içindekiler tablosunu sayfaya otomatik olarak ekleyin.
    İçindekiler tablosunun ne zaman ve nereye ekleneceğini yapılandırmak için anlaşılması kolay birçok seçenek sunar.
  • Birkaç yerleşik tema içeren eklenen içindekiler tablosunun nasıl görüneceğini yapılandırmak için birçok seçenek mevcuttur. Sağlanan temalar ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa, kenarlık, arka plan ve bağlantı rengi için kendi renklerinizi seçerek kendinizinkini oluşturabilirsiniz.
  • Kullanıcı isteğe bağlı olarak içindekileri gizleyebilir. Bu özelliğin tam kontrolü sizde. Devre dışı bırakılabilir ve varsayılan olarak gizlenmesini seçebilirsiniz.
  • Düzgün kaydırmayı destekler.
  • İçerik tablosunu gönderi bazında seçici olarak etkinleştirin veya devre dışı bırakın.

Hangi Projeler İçin Uygundur:
Bu eklenti sayesinde içeriklerinize içindekiler listesi oluşturarak kullanıcılar okuduğu içerikte çok daha hızlı şekilde istediği alana hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Bu yüzden içerik planlayıcıları, metin yazarları ve blog içerik oluşturan kişiler için çok uygun bir eklentidir.

Kullanmaya Başlayın

Sonuç

Bu  yazıda belirtilen tüm eklentiler çok sayıda web sitesinde aktif olarak kullanılan eklentilerdir. Bazı eklentiler tüm WordPress ekosisteminde kabul gören eklentilerken bazı eklentiler alternatifi olan eklentilerdir. Bu yüzden bazı eklentilerin kullanımı tamamen siteyi oluşturan kişilerin sitesinde yer alan özelliklerin gereklilikleriyle doğru orantılıdır. Bu yazı ve eklentiler hakkında aşağıdaki alana yorum yazabilir, siz de bu listeye eklenebileceğini düşündüğünüz başarılı WordPress eklentilerini sıralayabilirsiniz. Bu sayede daha fazla kullanıcı verimli eklentiler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir